Gereedschappen

Gereedschappen

Lekkerinjevel-voeljewel.nl

Ontstaan uit het gebruik van simpele NLP-technieken, groeide het werk om lekkerinjevel-voeljewel te komen langs allerlei andere technieken. Zowel op een viertal post-masters-congressen met NLP-uitvinder Richard Bandler als op de halfjaarlijkse NVNLP-congressen leerde Hans allerlei extra gereedschappen en heel veel nét iets anders gespecialiseerde collega's kennen. En benaderingen, zoals van Frank Pucelik, die met Bandler aan de NLP-wieg stond maar een andere weg insloeg. Alles verrijkte Hans richting communicatiecoaching.

De techniek uit 'Stukje NLP' 27 is bij uitstek geschikt voor senioren die al te somber achterom kijken.

Stukje NLP 27

 

Nu speel jij met de poppetjes

De Kijkdoos van je leven

 

Zwart-wit en soms met de hand ingekleurd, dat waren de kijkdozen die we tijdens onze eerste schooljaren maakten van een opengeknipte oude schoenendoos, met figuurtjes van karton op omgevouwen voetjes. Het bijzondere eraan was het wat geheimzinnig licht van boven (effect van gekleurd vliegerpapier) en de diepte, die je zag door het enkelvoudige kijkgat. Handige jongens en meisjes wisten een blik in zo’n doos ook nog te verkopen voor één of vijf cent – de prijs van een stroopsoldaatje, stukje kauwgum of zakje ‘zwart-op-wit’.

 

Rijke beelden

Zo’n zwart-wit of ingekleurd gezichtspunt van toen bepaalde jarenlang hoe wij de wereld waarnamen. Ook de plaats van de verschillende spelers op ons eigen levenstoneel, de rol die zij speelden of het gewicht van hun vertoon hadden invloed op ons leven. Die beelden hebben ons veel gegeven: rijke herinneringen en arme gevoelens, slechte en goede tijden, vervelende én fijne relaties, en het overheersende gevoel van ‘het komt zo het komt’.

Zo groeide ons leven, tót er bijvoorbeeld een barst in kwam, een scheur door het beeld liep, spelers omvielen, het decor totaal veranderde of het licht verdween.

 

Nou nog mooier

Toevallig kwam je misschien ergens iets over NLP tegen, kreeg via via of als abonnee zo'n ‘Stukje NLP’ onder ogen en opeens bedacht je, dat je jouw hele wereld opnieuw zou kunnen inrichten! Natuurlijk vrijwel nooit letterlijk, maar wel jouw beléving van wat jij als jouw bloedeigen theater zou kunnen zien.

Je beseft dan opeens, dat het zich tussen je eigen oren afspeelt hoe zwaar jij nú nog de invloed van je vader óf van je moeder óf van de buurman óf van je eerste vriendje in je leven laat wegen.

Stel je eens voor dat er zomaar iemand je leven zou binnenstappen met een rugzak vol van het “gereedschap” dat jij nú net nodig hebt om je leven een mooiere wending te geven. Zo’n knapzak zou Humor kunnen bevatten, Levenslust, Zelfvertrouwen, of bijvoorbeeld de Innerlijke Schoonheid die jij dacht niet zelf te bezitten;HOE GA JE DÁN JE TONEEL INRICHTEN?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anders

Bedenk eens wie er in jouw Kijkdoos naar de achtergrond mag, wie wat sterker naar voren of wat groter of mooier uitgebeeld zou mogen worden. Wie geef je meer ruimte, wie maak je kleiner? Jij bepaalt de ruimte die iemand in jouw beeld mag innemen, de kleur die iemand aan jouw leven mag geven, de vrolijke noot die jij wilt horen, de smaak die jij lekker vindt.

Maak jouw nieuwe beeld lekker levendig met heldere kleuren en mooie muziek rondom.

 

Inlichtingen: Hans Hansson, 0(031)650 235 432, 0(031)573 454 283 hans.hansson@pr-tekst.nl