Contact, prijs, ervaringen

Contact, prijs, ervaringen

Lekkerinjevel-voeljewel.nl

 
 
 
 

Foto: Paul Mellaart, Maastricht


Hans Hansson met Lutherroos

 

Reageren: om meer te Leren,

of je op Nieuwtjes te Abonneren

Prijzen


Permanente aanbieding: 10-minuten-tips voor een tientje: telefonisch, per whatsapp of per skype.


NLP werkt kort en prettig, inhoudelijke informatie is nauwelijks nodig, want

het gaat om het aanpakken van wat je zelf beleeft, dus zélf ergens met een

of ander zintuig ervaart en hoe.


Particuliere sessies, desnoods op locatie, in overleg, op basis van

een "elastieken-uur"-tarief bedraagt € 95,00, incl. BTW. Reiskosten in overleg. Tekstwerk apart.                       


Kleine lettertjes: voldoet de coaching niet aan de verwachting dan betaal je niets.

Laatste mutatie: 19 juli  2021


Links


Lekkerinjevel-voeljewel.nl staat bekend om z'n netwerkwerk; zo nodig betrekken we een onzer collega's, docenten of trainers, afhankelijk van de benodigde specialiteit.


Bijvoorbeeld:

https://www.merem.nl/nieuws/coronavirus-kan-ook-hersenen-aantasten-pati%C3%ABnten-vertellen-dat-ze-gaten-in-hun-geheugen-hebben.htm


Professionals in NAH begeleiden bij Hersenletsel: https://www.nah.nl


http://www.herleva.nl/
http://www.tiouw.com/
https://www.zoninjeleven.nl
http://www.annekedurlinger.com -

https://tobebyanneli.nl
http://www.sociaalpanorama.nl/

https:www.feldenkraisonline.nl/ of https: www.eenzilverenrand.nl

http://www.opgeruimdzijn.nl/

Vermeldenswaardige Ervaringen van Tevreden Cliënten


Hieronder komt een aantal mensen aan het woord, die goede ervaringen hebben met de coaching c.q. hulp van Hans.

NB: al deze ervaringen zijn voor journalisten, onderzoekers en andere professionele deskundigen c.q. notarieel op te vragen; Hans verwijst desnoods in overleg met de desbetreffende door – ter aanvulling en/of controle.


Dank
"Goedemorgen Hans, wat ben ik blij dat ik jouw adviezen en hulp heb vertrouwd. Dankjewel."
SMS-je van de heer A.B. te R., de ochtend na een diepe ontspannings-sessieOver PR annex personal ‘mental coaching’

“Dag Hans,  Ik denk dat het succes met jouw manier van coaching ook te danken is aan jouw inzet als PR-mens…NLP is zichtbaar en als je ook in staat bent om dit te vertalen als boodschap (PR dus) krijgt jouw 'gereedschap' een toegevoegde waarde…je bent niet voor niets een Master…gr G.”,

G.K., Internationaal ondernemer, die 3-maandelijks persoonlijke ‘mental coaching’ wil.


  

Snelweg angst snel weg

"Na een moeilijke periode in mijn leven gehad te hebben, en de diverse angststoornissen die ik daarna kreeg, heb ik nu toch weer een periode afgesloten en het goede gevoel er voor terug gekregen.

Ik ben een gevoelig persoon, en deze angststoornissen hebben mijn leven dus ook behoorlijk beïnvloed. Maar toch zit ik wel zo in elkaar dat ik deze angsten niet bij mijn leven vind passen, en deze dus ook heb overwonnen.

Mijn laatste angst, het rijden op de snelweg, heb ik nu overwonnen met behulp van de NLP-technieken van Hans Hansson. Ik heb hiervoor twee sessies gevolgd.

Bij de eerste sessie heb ik kennis gemaakt met een aantal NLP technieken. Na deze sessie ging ik met een erg goed gevoel naar huis. Ik was erg ontspannen, voelde me een beetje in een andere wereld, maar reed toch alert naar huis.

De tweede sessie duurde niet zo heel lang, ik had niet veel tijd meer nodig om het goede gevoel weer terug te krijgen. Na deze sessie hebben we een ritje op de snelweg gemaakt. Naar de Ikea in Hengelo om daar te genieten van een heerlijke cappuccino.

Deze rit ging erg goed. En daar was ik dus ook erg tevreden over.

Na deze rit heb ik samen met mijn vriendin nog een omweg rit gemaakt over de snelweg naar Zwolle. Ook deze rit ging weer goed.

Al met al ben ik erg tevreden over de behandelingen, en natuurlijk het goede eindresultaat! Hans bedankt!"

H T te B.

 

 

Liefdesverdriet verwerkt

Een pubermeisje kwam thuis van een feestje - in tranen. Wat was er gebeurd: een kennisje had haar vriendje ingepikt! Die negatieve ervaring hebben we op de ene knie "geankerd" en een hele mooie, positieve ervaring op de andere. Met de techniek van 'uitdovende ankers' waren de tranen binnen kórte tijd ook weer verléden tijd!

Een mooie eigen ervaring met een persoonlijke relatie, nog uit mijn praktitionersperiode.

Hans Hansson

 


Buikpijn weggedacht

"Op een avond had ik lekker gegeten, met als onderdeel van de maaltijd een of andere koolsoort. Ik weet niet meer of het groene, rode, Chinese of andere kool was. In elk geval was het geen apekool, want het moet behoorlijk zware kost zijn geweest. Ergens in het begin van de nacht werd ik wakker van de pijn in mijn buik! Dat had ik anders nooit en dus ging ik na, wat er die dag anders was dan anders en bedacht dat de kool de boosdoener moest zijn geweest.

Omdat ik net had geleerd, hoe je hoofdpijn met je gedachten kunt wegwerken, heb ik diezelfde truc ook maar met mijn buik uitgeprobeerd. Voor mijn geestesoog "zag" ik een soort 'wolk' vol pijn, in mijn buik. Die heb ik in gedachten met een netje gevangen en buiten mijn lijf getrokken. Een eenvoudige fantasie, maar die werkte wel! Hóe het precies werkt weet ik niet, maar in elk geval was de pijn over en heb ik verder heerlijk geslapen!"

De heer H.C.H. te R.Beeld in beeld

"Jaren heb ik last gehad van een schuldgevoel omtrent de omgang met mijn zus. Ik was er vaak mee bezig maar kon er moeilijk afstand van nemen.

Toen Hans mij aanraadde het beeld van mijn zus te verkleinen vond ik dat moeilijk en ik kon niet geloven dat er iets zou veranderen. Ik stond voor het raam en keek mijn tuin in, ik zag mijn kleine verveloze tuinkabouter en opeens voelde ik wat hij bedoelde. Ik stelde mijn zus voor als die tuinkabouter en al gelijk merkte ik dat er een afstand kwam tussen haar en mij.

Mijn emoties die ik altijd voelde en het constante gevoel van onbehagen vloeide weg. Ik kon haar aanraken en haar letterlijk op haar plaats zetten door de kabouter van plek te laten veranderen. Het voelde als een bevrijding en eigenlijk al na een paar dagen kon ik zomaar genieten van mijn haveloze tuinkabouter omdat ik de regie had en ook de baas was over mijn gevoelens omtrent mijn zus.

Nu staat ze rustig in een kastje en af en toe doe ik het kastje open en lach naar haar. Ik heb afstand genomen, voel me niet meer schuldig maar ook niet meer boos."

Mevrouw G. te B.

 


Jonge moeder met straatvrees

Mevr. A. v.d. B. te K. die zaterdagsmiddags een sessie had gehad, na eerder een telefonische, mailde maandags:

“Hoi Hans, Hier even een update en misschien toch een kleine paar vraagjes..

Ik was zaterdagavond vooral moe, en mijn vriend zei gelijk dat mijn ogen anders stonden. Gisteren verjaardag van mijn moeder en zus gehad en meestal ben ik erg onrustig en kan ik het lawaai moeilijk aan maar gisteren ging dat totaal anders. Ook mijn moeder zei dat mijn ogen anders stonden, vriendelijker en niet zo terneergeslagen. Was leuk om te horen. Was ook veel minder moe dan anders.

Vanmorgen dochterlief naar school gebracht, dit ging anders dan ik gewend was. De kleinste wou niet uit de fietskar en begon te krijsen. Waar ik normaal paniek bij ga voelen kreeg ik het nu zo ontzettend warm en de neiging om mijn jas uit te doen (niet gedaan hoor) Heb haar zelf naar binnen gebracht en de juf gesproken ( iets wat ik voorheen niet zo snel en handig deed) Binnen ging alles goed en daarna buiten ook wel alleen voelde toch soort van nervositeit beetje draaierig in het hoofd (Nu zit mijn oor nog altijd dicht en heb ik tegen de wind in gefietst dus weet niet of dat daar aan lag).

Nu was mijn vraagje, is dit normaal? Kan ik nog wel paniek voelen? Hoe kan ik het beste aanpakken om meer de straat op te gaan? Beetje dingen die me zaterdag nog ontschoten waren door alles haha. Ik voel me trouwens wel goed, dat beklemmende gevoel heb ik dus niet meer gehad was voorheen wel anders. Oh, ja en moet ik aan dat nieuwe gevoel ook wennen? Voelt allemaal nog een beetje vreemd namelijk. Ik hoor het wel, Liefs A.” te K.


Na een uitleggende mailtje volgde de reactie:

“Ja dit stelt me toch weer gerust inderdaad. En ja ze zullen daar in de bovenkamer nog wel moeten wennen inderdaad. Het is alleen nog zo vaag, zo sta je zo stressvol in je leventje en zo voel je niet of amper een spanning als je weggaat. Had het altijd gedroomd en nu is het gewoon aan het gebeuren, gewoon te gek natuurlijk alleen moet er idd zelf ook aan wennen. Misschien wil ik ook te snel, liefst fiets ik ook overal naar toe zonder ongemakken alleen heeft waarschijnlijk ook zijn tijd nodig.

Natuurlijk mag je mijn verhaaltje op je site zetten hoor, hoe meer ervaringen hoe meer mensen die de stap willen nemen. Ik zie het vanzelf wel verschijnen leuk zelfs. Groetjes, A.”Geen Braces meer nodig

"Graag vertel ik mijn ervaring met NLP. Allereerst moet ik bekennen dat ik een nuchter mens ben, maar wel één die open staat voor nieuwe dingen waar ik geen weet of verstand van heb.

Ik heb Hans Hansson bij toeval ontmoet tijdens het kamperen, enkele jaren geleden. We raakten in gesprek, hij vertelde waar hij mee bezig was. Dat was iets geheel nieuws voor mij, maar het bleef in mijn hoofd zitten.

Op dat moment droeg ik om beide polsen braces vanwege een bindweefsel ziekte, waardoor er zeer snel spieren en pezen afscheuren. De pijn in mijn polsen en armen was behoorlijk en door die braces had ik een stuk minder pijn.

We raakten weer eens in gesprek en hij vertelde mij toen dat hij mij misschien van die braces kon afhelpen. "Ja, dat zal wel, dacht ik", ik moest ze van de revalidatie arts dragen, het was een laatste redmiddel tegen de pijn en hij zou mij er vanaf kunnen helpen? Toch ging ik nadenken: bewuste, onderbewuste, had ik nog onverwerkte ervaringen waar ik in vast zat, jazeker, die had ik.

Op een avond, bijna zonder dat ik het in de gaten had, is Hans met me aan het werk gegaan. In totaal niet meer dan 20 minuten.

Na afloop vroeg hij hoe of ik mij voelde: ik kan het niet duidelijk uitleggen, maar het was geweldig, ook emotioneel. Het was net alsof er iets vervelends uit mijn lichaam was verwijderd. Een opluchting!

De volgende dag heb ik geprobeerd zonder mijn braces te functioneren. Tot mijn grote verbazing ging het, geen pijn. En ik voelde mij een stuk sterker, omdat ik afgerekend had met het verleden. Waar ik al jaren mee bezig was geweest, heeft hij in 20 minuten opgelost en tot op de dag van vandaag draag ik mijn braces nooit meer, niet nodig.

Natuurlijk ben ik nog ziek en heb ik nog wel pijn, maar het is een stuk draaglijker geworden. Als lichaam en geest niet in balans zijn, dan wreekt dat zich op je ziekte, dat wist ik allang, maar dat het zó duidelijk was, wist ik niet en al helemaal niet dat je daarvoor geholpen kon worden met NLP.

Ik ben Hans nog steeds dankbaar, dat hij voelde dat ik geholpen kon worden, zonder dat ik het zelf wist."

Mevrouw L.S., zuiden des landsHulp bij depressie

Mevr. G.H. te E. mailde:

‘Dank je voor de hulp die je mij bied met NLP. Ik wil graag op het goede spoor komen en doe er veel aan om dat te bereiken, met jou NLP steun . Ook wil ik een woord van dankbaarheid naar jou toe uiten en schrijven.’

Aldus een dame met depressieve klachten na een aantal ellendige ervaringen, vooral in de familie. Toen Hans toch een keer door het land reed, ging hij ook bij haar langs en na wat oefenen “ging ook bij haar het knopje om” naar anders kijken, weer licht zien en opnieuw ‘Je Lekker Voelen’. Toen hij haar vroeg of hij die mail hier op de website mocht zetten mailde ze terug:

“Het is inderdaad zo, zoals het er staat ,ik ben je ook dankbaar en ik zie zelfs weer een lichtpuntje!

Ik ben flink bezig om uit het dal te klimmen,met steun die jij mij geeft met NLP. Ook ben ik op de home trainer aan het fietsen gegaan. Alle beetjes helpen. En inderdaad,NLP werkt lang door en het geeft mij energie. Hier kan ik verder mee. Met dankbaarheid denk ik aan jou omdat je bij mij gekomen bent om mij te helpen om uit die depressie te komen.

Heel hartelijke groeten, G.”Snelle rookervaring

Mevrouw I. B. te A. heeft Hans leren kennen op een receptie bij een goed glas wijn en met een volle asbak. Ze wilde er duidelijk van af, maar zat vast in de gewoonte. In tien minuten heeft hij een "Eerste (nlp)Hulp" toegepast en nu schrijft ze terugkijkend: "Nadat ik je op een mooie avond bij het zweefvliegterrein ontmoet heb, ben ik toch zeker een hele week zonder sigaret aan te raken geweest." (Nadat ze veertig jaar lang en veel gerookt had.)

Door een persoonlijke en bizarre huiselijke situatie is ze weer wat gaan roken. Ze schrijft: "Nu nog denkend aan die vieze slonzige vrouw en grouwe teint, en al de kommotie om de sigaret -je mag toch nergens meer roken- is de lust al veel verminderd maar nog niet helemaal weg. Ik denk nog vaak aan je mooie woorden over een vieze, en een mooie wereld. En je hebt me zelf die mooie wereld laten invullen, met weer glanzende haren als een jonge blom!

Met lieve groetjes, I."

Door o.a. afstand en privé-situatie hebben I. en Hans elkaar nog niet weer ontmoet, maar bellen ze nog wel regelmatig. Het wachten is op de afrondende ontmoeting.

Hulp bij depressieHouden van je publiek

"Een lezing houden voor een grote groep? Voor mij een zenuwslopend idee, maar slechts na één sessie (1 uur!) met Hans Hansson waren de zenuwen verdwenen. We hebben de bijeenkomst goed doorgenomen en besproken hoe ik het zou doen. Ik heb me voor de zaal 'voorgesteld' en mijn gevoelens uitgelegd. Hoe Hans het precies deed, weet ik niet meer. Maar het belangrijkste was dat ik - na de NLP-actie - het gevoel kreeg dat ik kon houden van het publiek. En nu vind ik het inderdaad erg leuk om iets te mogen vertellen. Mensen staan open voor je verhaal, ze zijn in eerste instantie niet kritisch maar nieuwsgierig. Houd van je publiek!

Tijdens een tweede sessie heb ik gesproken over angst voor een radio-interview of tv-optreden vanwege een nieuw door mij geschreven boek. Hans heeft mij uitgelegd dat de interviewer graag iets wil weten en niet van plan is om je uit te horen. De zenuwen zijn verdwenen. Ik weet nu hoe NLP werkt en pas het ook weleens toe bij mezelf.

Een TV-optreden heeft zich nog niet voorgedaan, maar ik weet zeker dat het zal lukken. En dat is dan toch een de verdienste van Hans."

Mevrouw L. de J. uit O.Afkomst en relatie

Uit een e-mail, vier dagen na een coachingslunch: "Dank je, dank je, dank je………, je bent echt goed.

Misschien had je al eerder een reactie verwacht maar vanwege mijn eigenwijze karakter moest ik even afwachten of het resultaat blijvend zou zijn. Je aanpak heeft wonderbaarlijk echt gewerkt, en het werkt nog steeds. Heel apart is deze 2e ervaring van de werking van NLP en ik wordt hierdoor steeds enthousiaster. Je aanpak van gesprekken via het meta-model had ik op het moment niet door maar dit wil ik in de toekomst ook graag leren. Kan me goed van pas komen tijdens de eventuele gespreksgroepen voor later en ook bij de omgang met mijn omgeving en personeel." En:

"Ook wil ik opmerken dat je aanpak bij mijn man ook positief heeft gewerkt. Nooit eerder is het voorgekomen dat wanneer ik een open gesprek had met een man, dat hij daar geen last van had. Hij raakte daardoor gefrustreerd, innerlijke boosheid en uitte dat altijd naar mij zonder uit te leggen wat zijn gevoelens daarbij waren. Dit is een heel erg belangrijke positieve ontwikkeling in onze relatie, voor mij en voor ons samen." En na twee weken:

"Misschien heb ik je nog niet voldoende bedankt voor de moeite die je genomen had om helemaal naar B. te komen. Het heeft me erg goed gedaan. Dit is overigens een beetje 'n late reactie, komt door mijn te drukke werk en discussies met interessante mensen. Grappig.

Ik heb wel vaak aan je gedacht en ook jouw idee over de tuinkabouter (zie elders bij deze Ervaringen, redactie) deze week 2 x gebruikt, zelf gebruikt en een ander aangereikt. Je had me wel moeten waarschuwen dat het je zo erg aan het lachen kan brengen dat het de boze persoon tegenover je nog bozer kan maken als je je lach niet in kan houden. Ik kon het gelukkig beperken tot een glimlach, en dat die op zo'n moment bij een ander prettig kan over komen heb ik gemerkt."

Mevr. J. K. te B.

 


Aanpak allergie voor katten- honden en paardenharen doeltreffend met 'diepe ontspanning'

Om z'n bekwaamheid op zichzelf te testen heeft Hans eens zijn levenslange Allergie voor katten-, honden- en paardenharen eventjes professioneel aangepakt. Na de eerste "sessie bij zichzelf" kon hij nu voor het eerst zonder enig probleem een nacht bij de (klein)kinderen (met hond en kat) doorbrengen! Omdat er nog wat 'neus-'probleempjes waren volgde nog een tweede sessie en toen durfde hij ook een nacht aan op een Paardenboerderij én die lieve dieren ook te aaien en te voeren - eveneens zonder problemen: letterlijk een VERÁDEMING!!!

-redactie-Wegnemen van drempel

Een bevriende collega had nog last van een in het verleden gewortelde drempel, die een vrije aanpak van zijn nieuwe onderneming in de weg stond. De in dit geval wat theatrale 'aanpak'  duurde nog geen half uur. (Ook voor deze Ervaring is het voor bijvoorbeeld journalistieke doeleinden mogelijk bij de bron de feiten te achterhalen.)Ankertjes zoeken

Ik was deelnemer bij de workshop Algemene Basisvaardigheden Communiceren. Wat mij enorm geholpen heeft is het thema: ankertjes zoeken. Op basis hiervan zoek je een "ankertje" om een gebeurtenis aan te koppelen. Zodat je hersenen een refereerpunt hebben om een nieuw neurologisch netwerk te ontwikkelen. Wat je in staat stelt om nieuwe gewoontes te ontwikkelen.

W.K. te E.Hartcoherentie, EFT, enz.

Tenslotte heeft Hans zich georiënteerd op Hartcoherentie (bij Wibo van Gennip) en daarmee bijvoorbeeld een voor zijn muziekdocent opvallend zichtbaar resultaat bereikt. In de loop der jaren kreeg hij ook extra ervaringen met emotional freedom techniques EFT, het positieve deel van EMDR (het negatieve laat hij graag aan psychologen over) , hypnose (eeen van de weekjes bij Richard Bandler), sociale denkpatronen (via de school van Lucas Derks), Teaching Excellence met o.a. Kate Benson en Joost van der Leij, zijn mastertrainer.

Bel 0573 454 283 voor nadere toelichting.
Ontstaan uit het gebruik van simpele NLP-technieken, groeide het werk om lekkerinjevel-voeljewel te komen langs allerlei andere technieken.


Zowel op een viertal post-masters-congressen met NLP-uitvinder Richard Bandler, als op de halfjaarlijkse NVNLP-congressen, leerde Hans allerlei extra gereedschappen en heel veel nét iets anders  gespecialiseerde collega's kennen.


En weer andere benaderingen, zoals van Frank Pucelik, die met Bandler aan de NLP-wieg stond maar een andere weg insloeg.

   Inlichtingen: Hans Hansson,   0(031)650 235 432,   0(031)573 454 283    hans.hansson@pr-tekst.nl